Mijn honden

Gwendydd ( Sheltie Kings Fiery Skipper), geb. 25-03-2010

Vader: Ch.Kyleburn Titan
Moeder: Tiakina Th Dream Goes On

Hoogte: 34,5cm.

CEA-vrij, PRA- Vrij ,HD-A, MDR1 +/+, DM-vrij

Gwendydd is een pittig, opgewekt en speels dametje dat graag knuffelt. Dat doet ze , als het even kan ook op een hondententoonstelling. Daar heeft ze een keurmeester met overgave van heel veel kusjes voorzien terwijl ze en passant ook even diens corsage opvrat want snoepen doet onze Gwenn ook graag. Ze windt eigenlijk iedereen om haar kleine pootje. Ze bleek ook een uitstekende moeder te zijn, zorgzaam, speels en lief.

Gwendydd voor onze honden

 

Nuala (Tamduro Con Allegrezza) geb. 26-08-2013

Vader: Secret Mystery Dressed to Pleasure, CEA-vrij, PRA-vrij,HD-vrij
Moeder: Sheltie Kings Fiery Skipper, CEA-vrij,PRA-vrij,HD-A, MDR1gen +/+

Hoogte: 35,5 cm.

CEA-gen.vrij, PRA-voorl.vrij, MDR1+/+, DNA-profiel aanw.

Nuala is vrij onverwacht gebleven. Ze was het enige sable-teefje in het nest en ik viel voor dit woelwatertje dat graag op avontuur gaat èn al gauw liet zien dat zij de kwaliteiten van een echte herdershond had. Tijdens het puppyspeelkwartier op de cursus rende zij net zo lang om de groep heen tot ze allemaal beteuterd in het midden bleven zitten. Ik heb vernomen dat haar nestgenootjes hetzelfde deden. Gelukkig leert ze goed te luisteren zodat haar hoeders-instinkt in goede banen geleid kan worden. Helaas heeft ze maar 1 nestje gehad.

Oti (Tamduro Irresistible Calypso) geb. 20-01-2019

Vader: Galileo Z Dáblovy Studánky
Moeder: Tamduro Blue Sparkling Salsa

Hoogte: 37 cm.

HD-A
CEA-gen.vrij
PRA (CNGA1 Exon 9): vrij
DM( SOD1A): vrij
Von Willebrand Type III: vrij
MDR1: +/- (drager, geen lijder)

Oti is het enige teefje uit het laatste nestje van Yma. In haar gedrag ook weer typisch Yma. Ze is opvallend met haar zwarte snoet, alsof ze haar neus in een bak met roet heeft gestopt. Ze is opgewekt en lijkt wat verlegen. Toch is ze heel nieuwsgierig en probeert dan met haar neus vooraan te staan om te kijken wat er is. In de auto kijkt ze graag mee om te zien waar we naartoe gaan. Rennen vindt ze heerlijk en ze is dan ook heel snel. Met andere honden kijkt ze graag de kat uit de boom maar als het ijs gebroken is dan is zij een leuke speelkameraad.
Ze heeft het leuk gedaan op haar eerste shows : 2 VB in de jongste puppyklasse tijdens de jubileum clubmatch in 2019 van de NSV, 2U, Tussenklasse tijdens de Outdoor Zwolle in 2020 , en 1ZG Tussenklasse op de clubmatch van de KC Sneek e.o. in Sneek 2020.

Tara ( Luna Lucinda de Casa Wolveson), geb. 25-11-2019

Vader: Tamduro Heart’s On Fire
Moeder: Aureola Verona De Casa Wolveson JW’13, NJK’13

Hoogte: 33,5 cm

HD-A
CEA- niet vrij
PRA- (CNGA1, Exon 9): vrij
DM(SOD1A): vrij
Von Willebrand Type III: vrij
MDR1: +/+ ( gen. vrij)

Tara is een kleindochter van Yma en haar vader is een ouder broertje van Oti. Dus moet ze ‘tante’ zeggen tegen Oti. Tara was in het nestje een vrij rustig hondje en dat vond ik ideaal in mijn roedel passen. Maar zoals dat wel vaker gaat, bleek dat rustige van tijdelijke aard te zijn. Hier kan ze de boel flink op stelten zetten maar dat doet ze op zo’n charmante manier dat het moeilijk is om boos op haar te worden. Ze houdt dus van actie en weet daarnaast ook wanneer ze zich even gedeisd moet houden als de oudere garde, vooral overgrootmoeder Gwendydd, die gekke fratsen even zat is. Samen met Oti houdt ze ervan om rond te rennen en te stoeien dat het een lieve lust is.
Ze heeft tot nu toe 2 shows gelopen en het leuk gedaan: 2020 Outdoor Zwolle 4U Jeugdklasse en bij de clubmatch van de KC Sneek e.o. een 1ZG in de Jeugdklasse.

20200910_103241

Kiri (Tamduro It’s A Kick) geb. 19-05-2022

Vader: Ch.Blue Witch Jimmy Mack

Moeder: Luna Lucinda De Casa Wolveson

CEA-vrij

Kiri is een heerlijke ‘pup’, vrolijk en temperamentvol met een enorme dosis aan charme. Zelfs de andere honden in de roedel zijn tot nu toe heel tolerant en nauwelijks boos te krijgen op deze kleine rebel. We zijn heel benieuwd hoe deze jongedame zich gaat ontwikkelen.