Over ons

Wij zijn de familie Volkert waarvan ik, Nora, geboren en getogen op het mooie Waddeneiland Ameland dè hondenliefhebber ben. Tegenwoordig woon en werk ik in de streek waar ik sinds mijn vroegste jeugd menig mooie vakantie door bracht: Twente.
Na jaren als klassiek geschoolde zangeres in binnen-en buitenland gewerkt te hebben houd ik me tegenwoordig ook bezig met het geven van zanglessen, workshops en dirigeren van diverse koren.
En hoewel muziek absoluut een passie is van mij vond ik toch dat er is meer in het leven is dan dat en zo kwam in 1995 mijn eerste sheltie mijn leven binnenwandelen: Wildwood Flower’s Irresistible Robin. En onweerstaanbaar wàs hij! Daar was iedereen het al gauw over eens. Mijn ouders ook, tot mijn geluk want zij werden hèt oppasadres voor Robin. Hij bleek namelijk een zeer muzikaal hondje te zijn dat luidkeels mijn hele repertoire ‘mee zong’ en kon daardoor niet mee naar mijn optredens.
Mede door Robin’s grote charme waren wij het er al gauw over eens dat het dubbel zo gezellig zou zijn als deze ‘Pavarotti’ een kameraadje zou krijgen en zo maakte Duncan
( Adventure van de Twentse Vallei) zijn entree. In 2004 konden we het weer niet laten en kwam Taran ( Wildwood Flower’s Merry Minstrel) ons leven binnenwaaien.

Met het kort na elkaar, vrij plotselinge overlijden van Duncan en Robin in 2007 besloot ik nu eens voor een teefje te gaan. De temperamentvolle zwart-witte Moya ( Wildwood Flower’s Ballade in Black) was van een heel ander kaliber dan haar voorgangers. Zij had altijd als eerste commentaar en het laatste woord als het aan haar lag.

Ondertussen was mijn leven in ander vaarwater terecht gekomen en was er ruimte en tijd om een langgekoesterde wens in vervulling te laten gaan: af en toe een nestje fokken. In 2009 vroeg ik mijn kennelnaam aan Tamduro, samengesteld uit TAran, Moya,Duncan en Robin. Mijn eerste nestje uit de combinatie Taran en Moya werd in 2009 geboren. Het was een geweldige ervaring al kon ik helaas geen enkele pup uit dat nestje aanhouden.
In 2010 kwam Gwendydd ( Sheltie Kings Fiery Skipper) de roedel verrijken met haar lieve, vrolijke persoonlijkheid en uit het nestje van haar en Taran in 2012 heb ik een blue merle teefje aangehouden: Yma ( Tamduro Blue Sparkling Salsa) en in 2013 is uit de combinatie Gwendydd en Secret Mystery Dressed To Pleasure Nuala (Tamduro Con Allegrezza) gebleven.
De basis is gelegd voor een kleine hobbyfokkerij waar ik al jaren veel plezier in heb.
Daarnaast heb ik ook veel plezier in het schrijven over het wel en wee van mijn shelties en wil ik die hobby ook ruimte geven op deze site: vandaar Tamduro-tales.