14 januari

Al bijna een week is het weer stil, nou ja, relatief stil in huis : de puppy’s zijn op 7 en 8 januari met hun nieuwe baasjes vertrokken en begonnen aan een nieuw avontuur, een nieuw hoofdstuk in hun leven. De eerste foto’s en filmpjes zijn al gestuurd en ik ben heel blij dat ze allemaal op hun plek zijn. Oti is wat stil geweest evenals de andere honden maar niet voor lang: Tara zette al gauw de boel op stelten en er wordt sindsdien weer veel gestoeid en gespeeld.

 

 

 

 

2 januari 2022

Op 29 december ben ik met de puppy’s voor het verplichte ECVO-onderzoek naar de Wagenrenk geweest. Ook deze keer heeft het dappere 4-tal van zich doen horen in de bench op de  achterbank. Dat hebben ze zo’n drie kwartier volgehouden en daarna was het stil. Eenmaal in de dierenartsenpraktijk aangekomen werden al gauw de oogjes gedruppeld en heb ik de puppy’s aan de lijn even uit de bench gelaten zodat ik die even kon schoonmaken. Dat bleek eigenlijk niet nodig. er was niet gepoept,gepiest en gekotst. Keurig! Het onderzoek was snel gebeurd. Billie had er ineens even geen zin in maar voor de rest waren de dames en heer heel braaf. Het resultaat is super: CEA-vrij ( had ik niet anders verwacht met twee genetisch vrije ouders) en distichiasis voorlopig vrij. Nog een weekje en dan vertrekken deze leukerds naar hun nieuwe baasjes.

 

 

28 december 2021

Gisteren voor het eerst op stap naar de dierenarts voor de check up en de vaccinatie. Ik had een gillend puppykoortje in de bench op de achterbank zitten dat hun eigen versie van Jinglebells zat te galmen. In de wachtkamer deed ik het bovenluikje van de bench open en keken mij 4 paar glinsteroogjes verwachtingsvol aan: ‘Gaaf, wat gaan we nu doen?!” Ze waren totaal niet onder de indruk en lieten zich goed betasten en beluisteren. Prikje erin… geen kik! Gewogen: mooie gewichten. Eén van de teefjes is wel fors en zal naar mijn inschatting vrij groot worden maar… who cares… ze is een schatje en heel stabiel. Naar huis. Even spelen maar dan toch maar even gaan slapen. Wat een topnestje is dit. En Oti is een topmoedertje. Houdt haar kinderen goed schoon, is rustig en zorgzaam en lief! Nu wordt ze wat strenger omdat ze niet meer wil dat de pups bij haar blijven drinken. De puppy’s krijgen nu brokjes en puppymousse en doen het daar goed op.

Bij de dierenarts.

 

 

23 december 2021

Alweer bijna 6 weken oud. Vandaag is de chipper geweest en hebben de puppy’s definitief hun stamboomnaam gekregen, hun chipnummer en is er dna afgenomen. Er is informatie achtergelaten over de nieuwe procedures van aanmelden o.a. Ons dappere viertal heeft zich kranig gehouden en geen kik gegeven. Over zelfvertrouwen gesproken en incasseringsvermogen. Trots op het stel!

Bodhi                                                  Angel                                                         Billie                                                                              Lola

 

 

 

12 december 2021

De puppy’s zijn nu 4 weken oud en worden al echte hondjes. Ze slapen nog wel veel en gelijk hebben ze want groeien kost nu eenmaal veel energie. Het puppyhuis is vergroot zodat de dames en de heer ruimte hebben om te ravotten en dat doen ze naar hartelust!

 

T.Mad About The Boy……………T.Fly Me To The Moon………………T.My Baby Just Cares For Me,    T. Stormy Weather

Alle pups zijn inmiddels gereserveerd.

 

 

1 december

Bijna drie weken nu. De oogjes gingen afgelopen weekend open en ze beginnen nu steeds steviger op de pootjes te staan. Er wordt voorzichtig ‘gespeeld’, wat meer een soort verkennen is van elkaar en de omgeving. Het reutje en 1 teefje beginnen door te krijgen dat er een wereld buiten hun ‘nestje’ is en proberen al over de rand te gluren. Het reutje heeft als voordeel dat hij net groot genoeg is om zijn voorpootjes ietsje over de rand te krijgen dus zeer binnenkort wordt het puppyhuis wat aangepast en zullen de dames en meneer meer ruimte krijgen en een hogere schutting.

Oma Yma heeft al een paar keer stiekem een bezoekje gebracht aan haar kleinkinderen. Ze heeft de truc ontdekt om in de kraamkamer te geraken en vandaag betrapte ik haar erop dat ze zich achter een stoel had verstopt terwijl de andere honden snel naar buiten renden. Vervolgens wrikte ze het hekje naar de kraamkamer open om op haar gemak eens bij de kleintjes te gaan kijken. Hoewel Oti dat niet meer zo spannend vindt heb ik Yma toch maar weg gestuurd. Nog even wachten tot de kleintjes ouder zijn dan mag ze erbij.

 

20 november

Vandaag zijn de puppy’s 1 week oud en wat doen ze het goed! En wat is Oti een lieve en rustige moeder! De kleinste is nu ook zo goed als 400 gram .

 

 

 

 

13 november werden ’s avonds de puppy’s van Oti en Winnie geboren. Voor Oti is het haar eerste nestje. Het is bijzonder om te zien hoe zo’n eerste keer wordt verwerkt door een hond die voor het eerst moeder wordt. Al die veranderingen in haar lijf…. wat gebeurt er toch?! En…. waarom beweegt mijn buik zo? Wat zit er toch in?

De geboorte van het eerste pupje verliep wat moeizaam. Na ruim 2 uur persen werd dan eindelijk een reutje geboren dat echt even goed drooggewreven moest worden. Toen ik hem aan de uitgeputte Oti liet zien om verder schoon gepoetst te worden wilde ze er eerst niet veel van weten maar toen kwam dat ene, zachte kreetje van de pup en Oti veranderde subiet in ‘MOEDER’! De volgende pupjes kwamen vlot. De eerste dagen was er zorg om Oti’s lage melkgift maar inmiddels is dat achter de rug. De pups groeien als kool.

Vandaag zijn 3 van de 4 pups de grens van 400gr. gepasseerd.