22 -07-2022

En de laatste is vertrokken dwz. het 2e reutje. Hij krijgt, net als zijn broertje, een leuk kameraadje waar hij al dikke vriendjes mee is. Kiri blijft hier en zij leeft zich al helemaal uit op mamma Tara. En natuurlijk daagt zij ook de andere roedelleden uit. Ze kan héél hard lopen gelukkig.

Klaar voor het nieuwe avontuur!

 

 

18-07-2022

En de eerste is vertrokken naar zijn nieuwe thuis. De eerste berichten over hoe het gaat zijn al binnen en het gaat geweldig goed. De achterblijvers vermaken zich prima met elkaar. Verkennen de tuin. Het eerste natte pak is al gehaald met een valpartij in een vijver. In navolging van overovergrootmoeder Gwendydd wordt er al flink gegraven in de tuin….. en gewoon overal snuffelen.

 

 

10-07-2022

7 weken oud en wat hebben ze al veel beleefd. Inentingen bij de dierenarts en check-up. De chipper, ECVO-onderzoek…..Maar dit prachtige drietal bleef ten allen tijde goedgemutst en lieten hun staartjes overuren kwispelen! Alle onderzoeken en ook het chippen en dna-afname hadden een goed resultaat: dna heeft bevestigd dat ze de kinderen zijn van Blue Witch Jimmy Mack en Luna Lucinda De Casa Wolveson, De check up bij de dierenarts viel ook positief uit en het ECVO onderzoek idem: geen distichiasis, geen CEA etc. Wij zijn blij.

Daarna kwamen de uitstapjes die leuk waren: naar het Hoogspel en voor die tijd met de wandelwagen in het losloopgebied gewandeld. Pupjes keken vanuit de wandelwagen toe en vielen al gauw in slaap. We zijn bij een tuincentrum geweest en hebben ze vanuit het winkelwagentje alles goed kunnen bekijken, zijn geknuffeld en tijdens de koffiepauze hebben ze mensen gekeken.

Alvast geoefend met aan de lijn lopen, in de tuin gespeeld met de andere honden en héél veel bezoek gehad. Het worden al volleerde fotomodelletjes. Volgende week vliegt de eerste uit.

                                        

T. That’s What Friends Are For                     T. It’s A Kick                                                        T. The Bare Neccessities

Reu                                                                          Teef                                                                    Reu

Met dank aan Rianne Schoeber voor de foto’s!

 

 

 28 juni

Wat is er al weer veel gebeurd. Ruim 5 weken oud en ze hebben al van alles beleefd. Rondracen in de keuken, kennismaken met alle roedelleden ( veel stiekem bezoek gehad van oma Yma die met gemak over de afscheiding van de puppyren springt), ander eten als pap, vleesmousse en vandaag de eerste brokjes. Zij laten zich het goed smaken en zien daar ook naar uit: kleine maar dikke puppy’s, vol energie. Ze hebben ook al een paar keer in de buitenren gezeten en kennisgemaakt met het geluid van vogels maar ook het plaatselijke volksfeest waar de decibellen van de muziek ons om de oren vloog. O ja, ook nog kennisgemaakt met oorverdovend vuurwerk. Gedrieën zaten ze even stijf rechtop op hun kussen maar drie tellen later waren Kiri, Sheldon en Whiskie alweer aan het spelen. Gelukkig! Ze krijgen regelmatig bezoek en vinden dat geweldig. Deze week wordt het nog druk: chipper komt langs, vaccinatie en check up bij dierenarts, ECVO-onderzoek….

 

 

 

 

12 juni

Drie weken zijn de dame en heren en wat doen ze het goed met gewichten tussen 875 en 965 gr. Ze waggelen nog met de gang van een dronken zeeman door hun leefruimte maar worden met de dag sterker. Inmiddels is het puppyhuis verbouwd in een grotere ruimte en met een hogere ‘schutting’ zodat de kleine klauterkabouters er niet uit kunnen. Vandaag is ook de eerste ontworming geweest en dat is allemaal goed gegaan. De toekomstige baasjes zijn inmiddels op bezoek geweest en hun keuze bevestigd. Het teefje blijft hier. Het zijn pittige puppy’s die al flink aan het sparren zijn met elkaar. Ook het teefje laat zich niet onbetuigd en probeert haar broertjes goed onder de duim te houden.

Teefje, reutje                                                         Teefje                                                         reutje

 

 

29 mei

Ruim een week oud zijn de puppy’s van Tara en Mike. Om precies te zijn: 10 dagen. Ieder moment kunnen de oogjes langzamerhand gaan openen. Het is een pittig drietal, dit sable teefje, sable reutje en tri reutje. Groeien doen ze nu ook in snel tempo wat niet verbazend is omdat ze flink bij mamma innemen. Vanmorgen is het teefje 490 gram, sable reutje 569 gram. Wij zijn ‘dik’ tevreden. Spannend was het even afgelopen zondag toen ik een beginnende mastitis ontdekte bij Tara en ’s avonds nog om 22.30u. met haar bij de dierenarts zat. Ik was gelukkig nog op tijd en met medicatie en regelmatig masseren is het goed gekomen. Tara was heel stoer, nooit een kik gegeven en altijd bereid om haar pups te voeden terwijl ze toch wel even behoorlijk pijn moet hebben gehad.


 

21 mei 2022

Vandaag zijn de puppy’s 2 dagen oud en het gaat goed met ze. Elke dag groeien ze een paar gram en ze zitten nu ruim boven de 200 gram. Tara is een voorbeeldige moeder, erg zorgzaam en alert. Het teefje was vandaag in een ondernemende bui of zal gedacht hebben: ‘Wáár is de melkbar, ik heb honger!’. Ze had een goede neus en blijkbaar ook veel energie want ze is uit het puppyverblijf geklauterd en het kussen waar haar moeder op lag te slapen op geklommen. Gelukkig zag ik dat op tijd en heb haar gauw in de warme ruimte teruggezet. Tara ging braaf mee om haar dochter te voeden. Ondertussen heb ik de ingang afgesloten. Tara is in staat om eroverheen te springen, zover zijn haar kinderen nog niet.